Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. Szociálpedagógia szakest

2010.03.19
II. Szociálpedagógia szakest
 
 
Március 17-én az esti órákban frissen főtt kávé illata, gyertyafényes asztalok és Edith Piaf hangja várta a tetőtéri társalgóba érkezőket. A Szociálpedagógia Szakkollégium szervezésében II. alakommal került megrendezésre a szociálpedagógia szakest.
A szakest fogalmán sokan, sokfélét értenek. Egyesek a célirányosan szakmai jellegű előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket, tudományos jellegű vitákat tartják, míg mások inkább a táncos és zenés kikapcsolódást, beszélgetést, ismerkedést. A Szakkollégium első ízében megrendezett szakestjének visszajelzései alapján, mi valahol a kettő között tettük le voksunkat.
Ezen meggondolással álltunk neki a II. szakest szervezésének. Néhány akadály után végül Filepné Deák Éva, a soproni Szent Benedek Idősek Háza vezetője volt a vendégünk, aki „Az idősellátás aktuális kérdései – a szociálpedasgógus helye és szerepe az idősgondozásban” témában beszélgetett velünk. Filepné Éva a Kar volt hallgatója, így pontosan tudtuk, hogy miről beszél, amikor a jogi tárgyak fontosságát, vagy Dr. Józsa Éva Tanárnő óráit emlegette. Tapasztalatainak megosztása után lehetőségünk nyílt kérdéseink feltevésére, melyekre készséggel, őszintén és tabuk nélkül válaszolt. „A szeretetet és a türelmet tanulni kell és legalább ennyire fontos, hogy szaktudással is rendelkezzen a segítő”- hangzott összegzésében. Az érdeklődésnek köszönhetően hosszúra nyúlt beszélgetést azzal zárta, hogy szívesen lát bárkit a Szent Benedek Idősek Házában, akár gyakorlaton, akár csak kíváncsiskodás gyanánt.
Bízunk benne, hogy az idősellátás, - amely oly sok fiataltól távol álló területe a szociálpedagógiának - az ilyen alkalmaknak köszönhetően átformálhatja a hallgatók szakmai gondolkodását.
A szakest további részében pedig előkerültek Karunk „megasztárjai”, hallgatók és oktatók, akik mikrofont ragadva kápráztatták el - vagy éppen mosolyogtatták meg - a bátortalanul ücsörgőket. (Mint ismeretes, a karaoke japán eredetű szó, „üres zenekar”-t jelent. Lényegének az tekinthető, hogy egy dal eredeti előadója helyett bárki énekelhet, akár egy, akár több ember. A zeneszám dallama és szövege egy kivetítő által látható és hallható.)
Reméljük, hogy aki ötleteivel, segítségével vagy csak résztvevőként volt jelen a szakesten, tanult és jól érezte magát.
Hisszük, hogy ez a kezdeményezés Kari hagyománnyá válhat, s hogy idővel beérik annak a kezdetleges munkának a gyümölcse, amit a szakkollégium végezni kíván.
 
 

A mappában található képek előnézete II.Szociálpedagógia Szakest

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fifa 15 xp скачать

(garneusex, 2018.03.25 06:36)

Подтверждаю. И я с этим столкнулся.

---
Видно, не судьба. скачать fifa 15 3dm, launcher fifa 15 скачать а также <a href=http://15fifa.ru/>русский сайт фифа</a> скачать игру fifa 15 ultimate

скачать обновление fifa 15

(garneusex, 2018.03.24 00:06)

Я извиняюсь, но, по-моему, Вы ошибаетесь. Пишите мне в PM, пообщаемся.

---
И я с этим столкнулся. Давайте обсудим этот вопрос. скачать fifa 15 фнл, fifa 15 mod скачать торрент а также <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/>скачать fifa 15 с яндекс диска</a> игры футбол fifa 15 скачать

fifa 15 псп скачать

(garneusex, 2018.03.23 13:08)

Сожалею, что не могу Вам помочь. Я думаю, Вы найдёте здесь верное решение.

---
Вы сами придумали такую бесподобную фразу? скачать fifa 15 на андроид, скачать fifa 15 2016 а также <a href=http://15fifa.ru/>официальный сайт fifa</a> скачать fifa 14 fifa 15